Избор од уредникот

Според соопштението на израелската војска, во текот на ноќта, на неколку локации на Западниот Брег извршени се акции во кои се приведени 20 Палестинци под изговор дека учествувале во „терористички активности“

Преку железницата дневно треба да транзитираат околу 2.000 патници и 12 транши товар, покажа физибилити студијата изработена со проектот со кој беше изготвена документацијата, финансиран со 3,4 милиони евра од ЕУ

друго

Ковчегот со телото на принцот Хенрик од катедралата Кристиансборг беше однесено во крематориумот, а неговата пепел половично ќе биде истурена во морето, а половично ќе биде погребана во дворот на кралската палата Фреденсборг