Dolar
32.56
Euro
34.84
Altın
2,318.71
ETH/USDT
3,143.10
BTC/USDT
64,382.00
BIST 100
9,722.09
Dünya

Gazzeli kadınlardan Batı Şeria'ya destek gösterisi

Gazze'deki kadınlar, İsrail'in Kudüs'te kadınlara yönelik gerçekleştirdiği ihlallere karşı dayanışma gösterisi düzenledi

23.11.2017 - Güncelleme : 23.11.2017
Gazzeli kadınlardan Batı Şeria'ya destek gösterisi

GAZZE 

Filistin Kadın İşleri Bakanlığının, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Gazze'deki Meçhul Asker Meydanı'nda düzenlediği gösteriye katılan Filistinliler, "İsrail'in ihlallerine karşı güvenlik ve korunma Kudüslü kadınların hakkıdır." yazılı pankartlar taşıdı.

Gösteride konuşan Kadın İşleri Bakanlığı Halkla İlişkiler Müdürü Mina Sekik, "Kudüs'teki kadınların maruz kaldıkları bütün ihlalleri kınadığımızı ilan ediyoruz." dedi.

Kudüs'teki kadınların, kentin boşaltılması için yürütülen her türlü örgütlü şiddetin uygulandığı işgal politikalarının neticesinde daha fazla şiddet gördüklerini belirten Sekik, Küdüs'teki kadınların evlerinin yıkılması, ailelerinin yerlerinden edilmesi ve buna bağlı olarak psikolojik travmalara maruz kaldığını vurguladı.

Muhabir: Nour Mahd Ali Abu Aisha,Said İbicioğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın