Dolar
32.39
Euro
35.08
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,572.40
BTC/USDT
70,923.00
BIST 100
9,079.97
Eğitim

Malzemeler okuldan, işçilik öğretmen ve öğrencilerden

Çorum'da matematik öğretmeni Hakan Gören, bazı anaokullarında oyun parkı kurulması için hazırladığı proje kapsamındaki gerekli malzemeleri, okul idarelerince temin edilmesinin ardından öğrencileriyle monte etti.

23.11.2017 - Güncelleme : 24.11.2017
Malzemeler okuldan, işçilik öğretmen ve öğrencilerden Fotoğraf: AA/Gazi Nogay

ÇORUM - GAZİ NOGAY

Çorum'da matematik öğretmeni Hakan Gören'in hazırladığı proje sayesinde hem anaokullarına düşük maliyetle oyun parkı kuruldu hem de öğrencilerinin sosyal sorumluluk bilincinin gelişmesine katkı sağlandı.

Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesinde görev yapan Hakan Gören, kent merkezindeki iki anaokuluna oyun grubu kurulması için hazırladığı projeyle, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Deniz Feneri Derneği ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Anadolu İmam Hatip Liseleri Uygulamalı İyilik Proje Yarışması"na başvurdu.

Kabul edilen proje kapsamında okul bahçelerine kurulacak köprü, salıncak ve kaydıraktan oluşan oyun parkı için ihtiyaç duyulan malzemeler, okul idarelerince temin edildikten sonra Gören ile projede yer alacak öğrencilere teslim edildi.

Projeyi uygulamaya geçiren Gören, oyun gruplarının montajını öğrencileriyle gerçekleştirdi.

Hafta sonları çalışarak Mimar Sinan ile Ulukavak anaokullarında oyun parkı oluşturan Hakan öğretmen ile öğrencileri, firmalar tarafından 45-50 bin liraya kurulan oyun gruplarını sadece malzeme karşılığı olan 10 bin lira civarında bedelle okullara kazandırdı.

Öğrencilere sosyal sorumluluk bilinci kazandırıldı

Gören, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayata geçirdikleri işten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Proje kapsamında bazı hayırseverlerden de destek aldıklarını anlatan Gören, "Kısa sürede projelerimizi tamamladık. Projenin devamının gelmesini, tüm anaokullarındaki öğrencilerin oyun parkına sahip olmasını istiyoruz. Öğrencilerimizle elimizden geleni yapacağız. Birkaç okuldan daha talep geldi." dedi.

Projenin, öğrencilerin sorumluluk bilincinin gelişmesine de katkı sağladığına dikkati çeken Gören, şöyle devam etti:

"Gençlerimizin olgunlaşması için de güzel oldu. Topluma kendilerinden bir şey katmaları, karşılık beklemeden iyilik yapmaları çok önemli. Zaten projede esas amaçlarımızdan biri de buydu. Sadece park imal etmelerine değil, öğrencilerimizin toplum olma bilincini kazanmasına, onların bir şeylerin parçası olmayı, takım halinde çalışmayı öğrenmesine ve okulun yanından geçerken 'Bu parkı da biz yaptık' diyerek gururlanmalarına vesile olduk."

"Çocukların mutluluğu bizim için en büyük ödül"

Çalışmada görev alan 11. sınıf öğrencisi Ömer Süvari ise projeyle iyilik yapmayı amaçladıklarını dile getirerek, "Sınıfça güzel bir etkinlik oldu. Bilmediğimiz işleri, azmi öğrendik. Grupça nasıl çalışılır, onu gördük. Çocukların sevinci en büyük kazancımız." ifadelerini kullandı.

Emre Bülbül de ana sınıfındaki öğrencilerin kardeşleri olduğunu vurgulayarak, "Tüm işleri elimizden geldiği kadar çocukların sevgisinin bize verdiği güçle yaptık. Çocukların mutluluğu bizim için en büyük ödül. Onlar bizim de kardeşimiz." değerlendirmesinde bulundu.

Mimar Sinan Anaokulu Müdür Vekili Ferda Abalı ile Ulukavak Anaokulu Müdür Yardımcısı Zehra Gören de okullarına oyun gruplarını kazandıran Gören ve öğrencilerine teşekkür etti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.