Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,550.10
BTC/USDT
70,662.00
BIST 100
9,079.97
Spor, Basketbol

Galatasaray potada kayıp

Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı, başantrenör Erman Kunter yönetiminde beklenenden uzak bir performans sergiliyor.

20.11.2017 - Güncelleme : 20.11.2017
Galatasaray potada kayıp

İSTANBUL - Ercan Çakar

Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı, bu sezon sergilediği performansla hayal kırıklığı yaşatıyor.

Sezon başında 5 yıllık başantrenörü Ergin Ataman ile yollarını ayıran ve bu göreve Erman Kunter'i getiren sarı-kırmızılı takım, mücadele ettiği ULEB Avrupa Kupası ve Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde beklenenden uzak bir performans sergiliyor.

Erman Kunter'in göreve gelmesiyle yeni bir kadro kuran Galatasaray Odeabank, ULEB Avrupa Kupası ve Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde çıktığı 13 karşılaşmada sadece 4 galibiyet alabildi.

Avrupa Kupası'nda çıktığı 6 maçın sadece birini kazanan sarı-kırmızılı takım, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde ise 7 müsabakanın 3'ünden galibiyetle ayrıldı.

Avrupa Kupası'nda gruptan çıkma şansı düşük

Galatasaray Odeabank'ın ULEB Avrupa Kupası'nda gruptan çıkma şansı oldukça düşük.

Sarı-kırmızılı takım, Almanya'nın Bayern Münih, İsrail'in Hapoel Bank Yahav, İtalya'nın Grissin Bon Reggio Emilia, Litvanya'nın Lietkabelis ve Karadağ'ın Buducnost VOLI ekibiyle yer aldığı B Grubu'nda sadece bir maç kazanabildi.

İki sezon önce bu kupayı müzesine götüren Galatasaray Odeabank'ın son 16 turuna kalması için kalan 4 maçta iyi bir performans ortaya koyması gerekiyor.

Ligde 3 galibiyet, 4 mağlubiyet

Galatasaray Odeabank, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde de beklenenin altında kaldı.

Sarı-kırmızılı ekip, ligde çıktığı 7 karşılaşmada 3 galibiyet elde ederken, 4 kez de rakiplerine mağlup oldu.

Ligde Gaziantep Basketbol, Pınar Karşıyaka ve Demir İnşaat Büyükçekmece ile oynadığı maçları kazanan Galatasaray Odeabank, Darüşşafaka, Fenerbahçe Doğuş, Eskişehir Basket ve Trabzonspor'a yenildi.

İki oyuncu ile yollarını ayırdı

Galatasaray Odeabank, bu sezon kadrosuna dahil ettiği iki oyuncuyla yollarını ayırdı.

Sarı-kırmızılı takım, istenileni veremedikleri gerekçesiyle ABD'li oyuncular Timothy Joseph Cline ve Rakeem Christmas'ın sözleşmelerini karşılıklı feshetti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın