Dolar
32.31
Euro
34.93
Altın
2,206.91
ETH/USDT
3,593.70
BTC/USDT
71,111.00
BIST 100
9,051.07
Spor

'Sporun birleştirici gücü ile hem terörü hem uyuşturucuyu yeneceğiz'

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Biz hem terörü hem uyuşturucuyu yeneceğiz. Bunu yaparken de sporun birleştirici gücünü kullanacağız." dedi.

İlknur Yurdakul  | 18.01.2018 - Güncelleme : 18.01.2018
'Sporun birleştirici gücü ile hem terörü hem uyuşturucuyu yeneceğiz'

Ankara

ANKARA

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği (RTGD) tarafından, madde bağımlılığı ile mücadeleye destek vermek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı merkez binasında düzenlenen "Sporda Kal Güvende Kal" projesinin tanıtım programına katıldı. 

Burada konuşan Bak, "Sayın İçişleri Bakanı Soylu ve ekibine, mücadelede emeği geçen güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. Biz bakanlık olarak önleyici konumdayız. Bize düşen bunun başlamasını engellemek. Bunu nasıl yapacağız; önce çocuklarımıza sevgimizi vereceğiz. Anneler çocuklarına sarılacak, onları dinleyecek." ifadelerini kullandı.

Sevginin sermayesinin, maliyetinin olmadığını dile getiren Bak, şunları kaydetti:

"Eve geldikleri zaman ya da dışarıda çocuklarınızla konuşun, onları dinleyin, hayallerini dinleyin, hedeflerini dinleyin. Bir ev var; spor yapan bir çocuk var, maçına gidiyorsunuz, odasına madalyalarını asıyorsunuz, antrenmanlarını takip ediyorsunuz, bu evde herkes mutlu. Diğer tarafta bir ev var; evde dert var, uyuşturucu için anne babasına baskı yapan bir çocuk var, çevresine zarar veriyor. Ne yapacağız; bunu engellememiz lazım. Onları sevin, onlarla odadan odaya mesajlaşmayın. Beraber yatın, sarılıp başını okşayın. Arkadaşları kimler, onları görün, kollarına bakın. Sevginizi verin." 

"Dönüşü çok zor"

Spora giden çocukların, vücut ve sağlığının kıymetini anladığını vurgulayan Osman Aşkın Bak, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, sporun içinden gelen, gençleri çok seven biri. Tesisler yaptık, yüzlerce, binlerce. Alın çocuklarınızı, ellerinden tutun, bu tesislere götürün. Uyuşturucuya bir kere bulaştınız mı, mücadele kolay değil. Dönüşü çok zor. Hep beraber yapmamız lazım. İçişleri Bakanlığımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız çalışıyor. Sekiz bakanlığımızdan oluşan mücadele kurulu var ama iş aileden başlıyor. Biz de sokakları uyuşturucu çetelerine bırakmayacağız. Hep beraber yapacağız. Uyuşturucuyla mücadele terörle mücadeleye eş değerdir. Terör örgütleri, çocuklarımızı uyuşturucuya alıştırıp onlara istediğini yaptırmaya çalışıyor. O yüzden beraber olacağız. Bakanlıklar, kulüpler, aileler, gazeteciler... Biz her türlü desteği vermeye hazırız."

Çocukların uyuşturucuya yalnız kaldıkları zaman alıştıklarını dile getiren Bakan Bak, "Arkadaşlarınıza sevginizi verin. Bir kişi uyuşturucuya ne zaman alışır; yalnız kaldığı zaman alışır. Biz onları yalnız bırakmayacağız, ellerinden tutacağız. Gençlik merkezlerimizde çalışıyoruz. Biz hem terörü hem uyuşturucuyu yeneceğiz. Bunu yaparken de sporun birleştirici gücünü kullanacağız. Sporla beraber uyuşturucuyu yeneceğiz." diyerek sözlerini tamamladı. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.