Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,529.50
BTC/USDT
69,811.00
BIST 100
9,093.34
Gündem

Eski istihbaratçı Basri Aktepe'ye 15 yıla kadar hapis istemi

TİB ile Milli İstihbarat Teşkilatında da görev yapan eski istihbaratçı Aktepe'nin, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

23.01.2018 - Güncelleme : 23.01.2018
Eski istihbaratçı Basri Aktepe'ye 15 yıla kadar hapis istemi

ANKARA

Bilgi Teknolojileri Kurumuna (BTK) devredilen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ile Milli İstihbarat Teşkilatında (MİT) da görev yapan eski istihbaratçı Basri Aktepe'nin, "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu Aktepe ve avukatı katıldı.

Duruşmada geçmişte TİB'de görev yapan Mehmet Sarı tanık olarak dinlendi. Sarı, Aktepe'yi TİB'de çalıştığı dönemden bildiğini, ancak iş dışında bir temaslarının olmadığını ifade etti.

Aktepe'nin, TİB'i teknik olarak yapılandırdığını ifade eden Sarı, 2014 sonrasında, önceki yıllarda kuruma alınan personelin, anlaşma yapılan firmaların FETÖ ile bağlantılı çıktığını kaydetti.

Bu konunun, 2014-2016 yıllarında kurumda konuşulduğunu söyleyen Sarı, "Tabii, 2011'de görev yapmış birinin 2014'ten sonra çıkan sonuçlarla ne kadar ilgisi var, mahkemenin takdiridir." dedi.

"Burayı yapılandıranlardan biri Basri Aktepe'dir"

Sarı, soru üzerine önceki celse "tanık" olarak ifadesi alınan ve telekomünikasyon alanında iş yapan Adem Öcal'ı tanıdığını bildirdi.

Mahkeme heyetinin, Öcal'ın beyanlarını özetlemesi ve "TİB'deki yapılanmayla ilgili Basri Aktepe'nin etkisi vardı. Bunu da en iyi Mehmet Sarı bilir" şeklindeki sözünü nakletmesi üzerine Sarı, 2014'te, kurumdaki personelin ve iş yapılan firmaların FETÖ ile bağlantılı olduğunun anlaşıldığını ifade ederek, "Öcal ile bunun müsebbibini tartıştık. O sırada Basri Bey'in de ismi geçmiştir. Ama bu bizim yorumumuz. 'Burayı yapılandıranlardan biri Basri Aktepe'dir' demişizdir." diye konuştu.

Söz alan Aktepe, "Ben, teknik insanları almakla görevliyim. Benden sonra da belki 5-6 kez personel alındı." diye konuştu.

Aktepe, 18 aydır tutuklu olduğunu söyledi ve tahliyesini istedi.

Muhabir: Barış Kılıç

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın