Dolar
32.56
Euro
34.87
Altın
2,317.50
ETH/USDT
3,131.70
BTC/USDT
63,872.00
BIST 100
9,722.09
Gündem

Mehmet Akif Ersoy kabri başında anıldı

İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 81. yılında İstanbul'daki mezarı başında anıldı.

26.12.2017 - Güncelleme : 26.12.2017
Mehmet Akif Ersoy kabri başında anıldı

İSTANBUL 

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ve Sultangazi Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin beraber organize ettiği, Mehmet Akif Ersoy'un mezarının bulunduğu Edirnekapı Şehitliğinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un vefat yıldönümü nedeniyle öğrencilerle, edebiyatçılarla, şairlerle birlikte yad etmek için toplandıklarını belirterek, "Mehmet Akif, her yanıyla bir ahlak abidesidir. Şiirleri, hayatı, yazdıkları ve yaşadıklarıyla topluma öncü ve önder olmuş bir şahsiyettir." değerlendirmesinde bulundu.

Büyük milletlerin büyük kahramanları olduğunu vurgulayan Bıyıklı, şunları kaydetti:

"Bu milletin büyüklüğünün işareti de Akif gibi bir kahramanı ortaya çıkarmasıdır. Ersoy'un yazdıklarının anlamının anlaşılması açısından gençlerimize, 'Safahat' okumalarının yapılması ve onun hayatının ayrıntılı bir şekilde anlatılması gerektiğine inanıyoruz. Yapılan bu programlar bir anlamda Akif'in yeni nesiller tarafından tanınmasına ve hayatının ilmi derinliği ve güzelliğinin öğrenilmesine vesile olacağına inanıyorum. Geçmişten bugüne kadar Akif'in Ankara'da Tacettin Dergahı'nda anılmasında ve organizasyonlar yapılmasında TYB her zaman öncülük etmiştir. Genel merkezimiz Mehmet Akif'i dergahta anarken, bizler de TYB İstanbul Şubesi olarak, milli şairimizi mezarı başında anıyoruz, anmaya da devam edeceğiz. İnşallah bu topraklarda Akif sedası ve karakterinde öncüler eksik olmaz diye dua ediyoruz."

Milli şair, gün boyunca anılacak

Mehmet Akif Ersoy'u anma programı, TYB İstanbul Şubesi'nin mekanı olan Kızlarağası Medresesi'nde panel ile devam edecek.

İki oturum halinde gerçekleşecek programda ayrıca Akif'ten şiirler de okunacak.

Muhabir: Ayşe Büşra Erkeç

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın