Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,556.20
BTC/USDT
70,771.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Şehit çocukları 'devlet şefkati' ile hayallerine kavuşacak

Ordu Valisi Seddar Yavuz, şehit ve gazi çocukları ile yetimleri hayallerine kavuşturmak için çalışma başlattı.

Eyüp Elevülü  | 09.02.2018 - Güncelleme : 10.02.2018
Şehit çocukları 'devlet şefkati' ile hayallerine kavuşacak Fotoğraf:AA/Eyüp Elevülü

Ordu

ORDU - EYÜP ELEVÜLÜ

Ordu Valisi Seddar Yavuz, yüzlerini güldürmek istediği şehit ve gazi çocukları ile il genelinde belirledikleri yetim çocuklara isteklerini kendisiyle paylaşmaları için mektup gönderdi.

Çocukların mektuplarında kaleme aldığı, babaları hayatta olsaydı yapmak istedikleri aktivitelerden teknolojik ürünlere kadar çeşitli taleplerini inceleyen Vali Yavuz, tüm mektupların gelmesiyle istekleri yerine getirecek.

Vali Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devletin ve hükümetin temsilcisi sıfatıyla özellikle vatan uğruna canlarını feda eden şehitler ile kahraman gazilerin ailelerine önem verdiklerini söyledi.

Şehit ve gazi ile ahirete intikal etmiş ailelerin çocuklarının devletin şefkatine emanet edildiğini vurgulayan Yavuz, "Acaba bu kardeşlerimizin gönlünü nasıl alırız, dedik. 'Bu kardeşlerimizin babası olsaydı neyi gerçekleştirmek isterlerdi, hayalleri neydi, bugün acaba biz onlara ne yaparsak mutlu edebiliriz' diye şehit, gazi çocuklarımıza ve yetimlerimize birer mektup yazdık." dedi.

Söz konusu çocuklara yönelik "Yapmak istediğiniz hayallerinizi bizimle paylaşın ve vali amcanız bu hayallerinizi sizin için gerçekleştirsin" şeklinde mektup hazırladıklarını anlatan Yavuz, "Mektuplarımız çok şükür bahsettiğimiz kesimlere ulaştı. Şu anda dönüşleri başladı. Gruplandırıp kategorize edeceğiz. Dolayısıyla bu istekleri en güzel şekilde karşılayıp kardeşlerimizi mutlu etmek istiyoruz." diye konuştu.

Yavuz, bu çalışmanın, toplumsal kucaklaşmayı daha da arttıracağını ümit ettiğini belirterek, "İnanıyorum ki bütün insanların yüzünde tebessüme sebep olmak gibi bir güzelliği de barındıracak. Mektup yazan, güzel dileklerini paylaşan kardeşlerimize teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Babalarıyla yapmayı hayal ettiklerini vali ile yapmak istiyorlar

İlginç ve güzel mektuplar gelmeye başladığına işaret eden Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gelen mektuplar içerisinde özellikle şehit çocuklarımızın bir kısmının, hayatta olsaydı babasıyla yapmak istediği aktiviteleri bizimle yapmak istediği yönünde düşünceleri oldu. Ayrıca televizyon kanallarında terörle mücadele ile ilgili dizilerin setlerine gitmek isteyen, oyuncularıyla tanışmak isteyen ve babalarını oradaki kahramanlarla özdeşleştiren çocuklarımız oldu. Bunun dışında Vali Konağını milletin konağı haline dönüştürmemiz vesilesiyle gelen çok sayıda şehit eşi, bu çalışmaların devamı yönündeki mutluluklarını ifade ediyor. Bir şey istemeyip 'Sadece yanımızda olmaya lütfen devam edin, çok mutluyuz' diyen kardeşlerimiz var."

Mektupların gelmeye devam ettiğini ve başka ihtiyaçlar da çıkabileceğini aktaran Yavuz, mektupların dönüşü tamamlandığında hayalleri gerçekleştirmek için faaliyete geçeceklerini kaydetti.

Yavuz, bir çocuğun, araba şeklinde yatak istediğini de belirterek, "Çocuğumuz, 'Araba şeklinde yataklar var, bana ondan alabilir misin' dedi. Onun talebini de inşallah en kısa sürede yerine getireceğiz." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın