Gündem

Turizmin gözde mekanları tatilcileri bekliyor

Marmara Bölgesi'nde yer alan Kocaeli ve Sakarya ile Batı Karadeniz'in önemli turizm merkezleri Düzce, Bolu, Karabük ve Bartın, kentlerin yoruculuğundan sıkılanlara, keyifle geçirecekleri tatil olanağı sunuyor.

18.01.2018 - Güncelleme : 18.01.2018
Turizmin gözde mekanları tatilcileri bekliyor Fotoğraf: AA/Selim Bostancı

SAKARYA 

Marmara Bölgesi'nde yer alan Kocaeli ve Sakarya ile Batı Karadeniz'in önemli turizm merkezleri Düzce, Bolu, Karabük ve Bartın, sömestirde İstanbul, Ankara, Bursa gibi metropol kentlerin yoruculuğundan sıkılan tatilcilere, göl, deniz ve ormanların ahenkli buluşmasının yanı sıra kayak sporundan doğal kaplıcalara keyifle geçirecekleri tatil olanağı sunuyor.

Yeşilin farklı tonlarını barındıran doğası, gölü, mesire alanları ve alabalık tesisleriyle turistlerden ilgi gören Sapanca, yarıyıl tatilinde de en fazla tercih edilen turizm merkezleri arasında yer alıyor.

Sakin şehirler ağına (Cittaslow) üye Sakarya'nın Taraklı ilçesinde de modern tesislerde verilen kaplıca hizmeti, büyükşehirlere yakınlığı sebebiyle termal turizminde önemli yere sahip. Osmanlı ve Selçuklu mimarilerinin harmanlanmasıyla oluşturulan tesisler, yarıyıl tatilinde de yüzde 100 doluluk oranıyla misafirlerini ağırlayacak. Halk arasında "orman denizi" olarak nitelendirilen ilçede misafirler ayrıca doğa yürüyüşü yapabiliyor.

Sapanca ve Körfez'in kesişim adresi: Kartepe

Doğal güzelliği, ormanları, göl manzarası, acemi ve profesyonel kayakçıların faydalanabildiği 17 kilometre uzunluğundaki 21 pistiyle dikkati çeken bin 640 rakımlı Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartepe, yerli ve yabancı tatilcileri bekliyor.

Sapanca Gölü ile İzmit Körfezi'nin aynı anda görülebildiği pistlerde kayak yapmanın keyfini çıkaran kayakseverler, hem spor yapıp hem de bu doğal güzelliği görme şansı buluyor. Kocaeli merkeze 40, İstanbul'a da 100 kilometre uzaklıktaki Kartepe Kayak Merkezi, kış aylarında ziyaret edilen tesisler arasında yer alıyor.

Bolu'nun kayak merkezi Kartalkaya

Yüzde 65'i ormanlarla kaplı, 200'den fazla göl ile gölete sahip Bolu'nun kayak merkezi Kartalkaya ile doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük, Abant ve Yedigöller tabiat parkları yerli ve yabancı tatilcilere birçok aktiviteyi bir arada sunuyor.

Kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta yer alan, doğal güzelliği ve temiz havası ile tatilcilerin tercih ettiği dinlenme mekanlarının başında gelen Abant Tabiat Parkı'nı tercih eden turistler, göl çevresinde ata ve faytona binmenin yanı sıra, piknik alanlarında dilediğince eğlenme imkanı bulurken, bir yandan bölge halkının açtığı küçük dükkanlarda yöresel ürünlerin tadına bakabiliyor.

Merkeze yakın olması dolayısıyla ulaşımın kolay sağlandığı ve özellikle bahar aylarındaki renk cümbüşüyle doğaseverlere kartpostallık görüntüler sunan Gölcük Tabiat Parkı ise yaz ve bahar mevsimlerinde ormanın göknar ve kayın ağaçlarıyla bezeli bitki örtüsünü suyun üzerine yansıtarak tatilcilere eşsiz manzaralar sunuyor.

Virajlı yolları ve merkeze uzaklığına rağmen bünyesinde barındırdığı birbiriyle bağlantılı 7 doğal gölüyle turistlerin yanı sıra, bahar mevsimlerinde oluşan renk cümbüşünü ölümsüzleştirmek isteyen fotoğrafçıları da cezbeden Yedi Göller Milli Parkı da sporseverler ile kampçıların sıklıkla tercih ettiği sakin mekanlardan biri olarak biliniyor.

Ayrıca Bolu doğa turizminin yanı sıra kent merkezinde, Mudurnu, Göynük ve Seben ilçelerinde yer alan termal kaplıcalar ile yerli ve yabancı tatilcilere kışın soğuğunda sıcak bir hizmet veriyor. Yarıyıl tatilinde kent merkezinde bulunan oteller de yüzde 100 doluluk oranına ulaşıyor. 

Balık ve salata kültürünün başkenti: Amasra

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ünlü Bartın'ın Amasra ilçesi, balık ve salata ağırlıklı mutfak kültürüyle tatilcilerin gözde mekanları arasında yer alıyor.

Amasra Kalesi ile 2015'te UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne eklenen, el değmemiş koyları, temiz kumsalları, az dalgalı denizi ve doğayla bütünleşen güzelliklerinin yanı sıra balık ağırlıklı mutfak kültürüyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Amasra'da, tatilcileri bekliyor. 

"Batı Karadeniz'in İncisi" Akçakoca

Yaklaşık 35 kilometrelik sahil şeridi bulunan ve İstanbul ile Ankara gibi metropol kentlere yakınlığıyla bilinen "Batı Karadeniz'in İncisi" olarak bilinen Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, sömestir öncesi hafta sonu tatillerinde otel ve pansiyonlarda yüzde 90 oranında doluluk yaşanıyor. 

Safranbolu'da tarih koridorundan geçmek

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve "En iyi korunan 20 kent" arasında bulunan, Osmanlı mimarisi, şehir hayatı ve kültürünü yansıtması dolayısıyla da "Osmanlı'nın parmak izi" olarak adlandırılan Karabük'ün Safranbolu ilçesi, yarıyıl tatilinde tarih ve nostalji tutkunu misafirlerini bekliyor.

Osmanlı'dan kalma han, hamam, konak, çeşme, cami ve köprüleriyle açık hava müzesini andıran Safranbolu, yerli ve yabancı turistlere adeta zamanda yolculuk yaptırıyor.

İncekaya Su Kemeri, Türkiye'nin en uzun mağaralarından birisi olan Mencilis Mağarası, cam seyir terası, kanyonlarıyla ve doğasıyla da turizmin cazip yerlerinden olan tarihi ilçe, tatili süresince günübirlik ve konaklamalı binlerce turisti ağırlamayı hedefliyor. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.