Dolar
32.39
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,547.30
BTC/USDT
70,312.00
BIST 100
9,098.25
Yaşam

'Bizim ayaklarımız engelli kafamız değil'

Kahramanmaraş'ta doğuştan bedensel engelli çift, 10 yaşındaki down sendromlu çocuklarıyla "Bizim ayaklarımız engelli kafamız değil." diyerek yaşama dört elle sarılıyor.

Ersoy Sevinç  | 19.12.2017 - Güncelleme : 20.12.2017
'Bizim ayaklarımız engelli kafamız değil'

Kahramanmaraş

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta doğuştan bedensel engelli çift, down sendromlu çocuklarıyla yaşama dört elle sarılıp, mutluluklarıyla örnek oluyor.

Merkez Onikişubat ilçesine bağlı Mevlana Mahallesi'nde yaşayan Selami ve Senem Ardıç çifti, çocukları Serhat'ın doğumundan 3 ay sonra down sendromlu olduğunu öğrendi. Engelli çift, şu anda 10 yaşında olan evlatlarıyla "hiçbir engele takılmadan" yaşamlarını sürdürüyor.

Yürüyemeyen anne Ardıç, kendine göre dizayn ettiği evin mutfağında yemek hazırlayıp bulaşıkları yıkıyor. Ardıç, gelen misafirlerine kendi elleriyle çay servisi yapabilmekten mutlu oluyor. Çay tepsisini oturma odasına sürükleyerek götürse de bundan hiç üzüntü duymuyor.

"Hayata küsmesinler"

Senem Ardıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, engellerine rağmen hayatın kendisini için kolay olduğunu söyledi.

Eşiyle birlikte bütün zorlukların üstesinden geldiklerini dile getiren Ardıç, "Bizim ayaklarımız engelli, kafamız değil." dedi.

Tüm ihtiyaçlarını kendi başlarına karşılayabildiklerini, engellerinin mutlu ve huzurlu olmalarına engel oluşturmadığını vurgulayan Ardıç, şunları kaydetti:

"Mutfakta her şeyimi dört dörtlük yapıyorum. Bazlama da börek de yapıyorum. Eşim akülü sandalyeyle alışverişimi yapıyor. Her zaman çok mutluyum, her zaman da böyle mutlu olmak için çaba harcıyorum. Engelli arkadaşlarımıza hayata küsmemelerini tavsiye ediyorum. Ben hayata küsmediğim gibi eşimi de hayata bağladım. Annemin babamın vermediği imkanı devletimiz bana veriyor. Engelli maaşını alarak geçiniyoruz. Devletimden ve milletimden Allah razı olsun. Çok şükür bir ihtiyacımız da yok böyle yuvarlanıp gidiyoruz."

Down sendromlu oğlu Serhat'ın kendilerine bir armağan olduğunu dile getiren Ardıç, "Oğlumla Down Sendromu Derneği ilgileniyor. Dernek üyeleri bir program olduğunda götürüp ilgileniyorlar." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın