Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,220.02
ETH/USDT
3,551.10
BTC/USDT
70,638.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam

Fedakar hükümlüler okulları yeni eğitim yılına yetiştirdi

Adana'da kamuya yararlı bir işte çalışma cezasını çeken 17 hükümlü, cezalarından düşülmemesi̇ne rağmen tadilat yapılan okulları yeni eğitim yılına yetiştirdi.

Neşet Karadağ  | 20.09.2017 - Güncelleme : 21.09.2017
Fedakar hükümlüler okulları yeni eğitim yılına yetiştirdi

Adana

ADANA

Adana'da kamuya yararlı bir işte çalışma cezasını çeken 17 hükümlü, cezalarından düşülmemesi̇ne rağmen tadilat yapılan okulları yeni eğitim yılına yetiştirdi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, cezasının son bir yılı denetimli serbestlik uygulamasına çevrilen veya hakkında kamuya yararlı bir işte çalışma cezası verilen hükümlülerin, "onarıcı adalet" anlayışıyla tahliyelerinden sonra topluma kazandırılmaları ve meslek edinmeleri amacıyla çalışmalar yürüten Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, bu kapsamda çok sayıda hükümlüye inşaat boyacılığı kursu verilmesini sağladı.

Verilen eğitim ve kurslarla meslek sahibi yapılan hükümlüler, kamuya yararlı bir işte çalıştırma cezası kapsamında Adana genelinde son bir yılda 126 okulda boya ve tadilat çalışması yaptı.

Bir yandan cezalarını çekerken bir yandan da meslek öğrenip topluma yararlı iş yapan hükümlüler, il genelindeki okullarda yaklaşık 2 bin 700 derslik, 450 koridor, 520 idare odası, kütüphane, mescit gibi odaları boyayıp tadilatını yaptı.

Gönüllü olarak çalıştılar, okulu yeni̇ledi̇ler

Okulları yeni eğitim öğretim yılına hazırlayan hükümlülerden 17’si geçen hafta Mehmet Adil İkiz Ortaokulu ve Ada Sokağı İlkokulunda görevlendirildi.

Prosedür gereği hafta içi günde 4 saat çalışan hükümlüler, iki okulun tadilat ve boya işlerini yetiştiremedi.

Öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılına hazır olmayan bir okulda ders başı yapmalarını istemeyen hükümlüler, gönüllü olarak hafta sonu da çalıştı. Hiçbir şey talep etmeden ve cezaları düşürülmeden kendi inisiyatifleriyle cumartesi ve pazar günü okula giden hükümlüler, günde 10-12 saat çalışarak iki okulun da tüm tadilat ve boya işlerini bitirdi.

Öğrenciler de hükümlülerin fedakarlık gösterip yenilediği okullarda ders başı yaptı.

"Hem ıslah oluyorlar hem de iyilik yapma duygusuyla kendilerini geliştiriyorlar"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, suç nedeniyle toplumun nispeten dışında kalanların topluma yararlı hale getirilmesi için çalıştıklarını belirtti.

Hükümlülerin örnek bir davranış sergilediğini ifade eden Başsavcı Yeldan, şunları kaydetti:

"İnfaz sistemine ümitle bakmamızı sağlayacak örnek uygulamalara ulaşabilmek, böyle güzel davranışlarla ölçülebilir. Hükümlülerimiz çok güzel bir davranışa imza attı. Öğrencilerimizin hizmetine artı değer kazandırıp güzel eserler bırakırken, hem ıslah oluyorlar hem de iyilik yapma duygusuyla kendilerini geliştiriyorlar. Emeği geçen tüm hükümlülerimizi gönülden tebrik ediyorum, onlar en güzel ödülü hak ediyorlar."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın