Yaşam

Mehmetçik için örgü örmeyi öğrendi

Kırıkkale'de halk eğitimi merkezlerince Mehmetçik'e toplumun desteğini göstermek için düzenlenen "İp Bizden Örmesi Sizden Projesi"ne katılan Bahtiyar Akgül, askerlere sırf kendi yaptığı atkı ve bereleri gönderebilmek için örgü örmeyi öğrendi.

21.02.2018 - Güncelleme : 22.02.2018
Mehmetçik için örgü örmeyi öğrendi

KIRIKKALE

Kırıkkaleli kadınlar, halk eğitimi merkezlerince Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçik'e toplumun desteğini göstermek için düzenlenen "İp Bizden Örmesi Sizden Projesi" için seferber oldu. 

Kaymakamlıkların koordinesinde, halk eğitimi merkezleri tarafından Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçik'e toplumun desteğini ortaya koymak ve moral sağlamak amacıyla "İp Bizden Örmesi Sizden Projesi" düzenlendi.

Projede bir araya gelen kadınlar, Mehmetçik'e anne şefkati ve sıcaklığını yansıtan bere, boyunluk ve atkı ördü. Projede çocuklar da Mehmetçik için mektuplar kaleme aldı.

Her yaştan her meslekten

Sulakyurt Kaymakamı Yunus Emre Vural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin çok büyük ilgi gördüğünü, kadınların işlerini bırakarak bu çalışmaya destek verdiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Askerlerimiz sınır ötesinde savaşırken biz de Türk milletinin fertleri olarak cephe gerisinde, onların arkasında olduğumuzu her fırsatta göstermek istiyoruz. Sulakyurt İlçe Halk Eğitimi Merkezi olarak 7'den 70'e tüm vatandaşlarımız İp Bizden Örmesi Sizden Projesi'ne katılım gösterdiler. Çocuklar da kendilerince yapmış oldukları resimleri, şiirleri ve dualarının yer aldığı mektuplarla Mehmetçik'e destek verdiler. Yine 80 yaşındaki ninelerimizden, öğretmenlerimizden, hemşirelerimize kadar çok geniş katılımlı bir çalışma ile askerlerimize 200'den fazla atkımızı, beremizi göndereceğiz."

Mehmetçik için ilmek atmayı öğrendi

Projede, Mehmetçik'e sevgisini gösterebilmek için ilk kez eline şiş ve yün alan kadınlar da oldu.

Mehmetçik için örgü örmeyi öğrenen Bahtiyar Akgül, askerlere sırf kendi yaptığı atkı ve bereleri gönderebilmek için hayatında ilk kez örgü ördüğünü dile getirerek, şunları söyledi:

"Örgülerimizin her ilmeğinde sevgi ve dua var. Onlar bizim evladımız, çocuklarımız. Onlar orada oldukları sürece bizler burada çok rahatız. Rahat uyku uyuyoruz ve rahat geziyoruz. Allah devletimize zeval vermesin. Allah askerimizi ve polisimizi korusun. Onları sonsuza dek yaşatsın."

Suriyeli çocuklar da unutulmadı

Keskin ilçesinde düzenlenen proje de yoğun ilgi gördü.

Mehmetçik'in daha önce Fırat Kalkanı Harekatı ile huzur getirdiği El Bab bölgesine geri dönen Suriyelilerin çocukları için atkı, bere ve yelekler ören Keskinli kadınlar, bu yardımlarını kargoyla gönderdi.

Keskin Kaymakamı Muammer Köken, el emeği yardımların gönderilmesi dolayısıyla Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen törende, Keskin olarak yemekte bir tuzları olsun istediklerini söyledi.

Projeye destek veren kadınlara teşekkür eden Köken, "Suriye'deki kardeşlerimize yardım edildiği için çok memnunum. Her zaman da yardıma hazırız. Böyle bir proje düzenlendiği için emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.

Muhabir: Ahmet Kavaklı, Talat Ünver

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.