Џамал Кашоги

„Саудиска Арабија плаќа компензација на децата на Кашоги“

„Саудиска Арабија плаќа компензација на децата на Кашоги“

Во текстот на весникот се наведува дека сите пет деца на Кашоги добиле вили во Ријад кои вредат по четири милиони долари, а дека примаат и редовeн месечeн надомест.

Агенда
Агенда на Турција и агенда во светот, програми на лидери и меѓународни активности на страницата за Агенда.
„Конзулот на С.Арабија во Истанбул е соучесник во убиството на Кашоги“
10.12.2018

„Конзулот на С.Арабија во Истанбул е соучесник во убиството на Кашоги“

Шефот за Одделот за комуникации во Кабинетот на турскиот претседател ја коментираше изјавата на саудискиот министер кога станува збор за екстрадиција на државјани на С.Арабија во Турција, за кои постои сомнение дека се вмешани во случајот „Кашоги“

Кашоги избран за Личност на годината на списанието „Тајм“
11.12.2018

Кашоги избран за Личност на годината на списанието „Тајм“

„Разгледувајќи го изборот, ни стана јасно дека манипулацијата и злоупотребата на вистината е заедничка нишка во многу од главните приказни оваа година, од Русија преку Ријад до Силиконската Долина“

„Трамп ја рехабилитира Саудиска Арабија од бруталното убиство на Кашоги“
22.11.2018

„Трамп ја рехабилитира Саудиска Арабија од бруталното убиство на Кашоги“

„Испратена е јасна и опасна порака до тираните во светот: Ставете доволно пари пред американскиот претседател, и едно убиство во вистинска смисла на зборот, ќе остане неказнето“, напиша извршниот директор и колумнист на „Вашингтон пост“

„Јасно е дека наредбата за убиството на Кашоги ја дал престолонаследникот“
20.11.2018

„Јасно е дека наредбата за убиството на Кашоги ја дал престолонаследникот“

Официјален претставник на американскиот Стејт департмент, кој го прочитал извештајот на ЦИА за убиството на Кашоги, истакнува дека постои многу силен консензус дека во убиството е вмешан саудискиот принц