Dolar
32.49
Euro
34.88
Altın
2,327.52
ETH/USDT
3,157.60
BTC/USDT
64,722.00
BIST 100
9,716.77
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği sigarayı bırakma sözünü tuttu

İstanbul'da yaşayan esnaf Yusuf Çelik, 2015'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği sözü tutarak, sigarayı bırakmasının ardından yakınlarına da sigarayı bıraktırdı.

Andaç Hongur  | 09.02.2018 - Güncelleme : 10.02.2018
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği sigarayı bırakma sözünü tuttu Fotoğraf:AA/Andaç Hongur

Istanbul

İSTANBUL - ANDAÇ HONGUR

İstanbul'da yaşayan esnaf Yusuf Çelik, 2015'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği sözü tutarak, sigarayı bıraktı. O günden bu yana sigara içmeyen Çelik, yakınlarına da sigarayı bırakmalarını tavsiye ediyor.

Yusuf Çelik, 14 Ekim 2015'te bir lastik fabrikası açılışı dolayısıyla Çankırı'ya giderken yol üzerindeki bir kavuncuda mola verdiklerini, bu sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da oraya geldiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la karşılaştıkları esnada sigara içmediğini ancak Erdoğan'ın, cebindeki sigara paketini gördüğünü dile getiren Çelik, şunları anlattı:

"Cumhurbaşkanımız beni çağırdı, 'Sigarayı bırak. Bunu bir daha içme.' dedi. Ben de 'İçmeyeceğim, söz.' dedim. O gün sigarayı bıraktım, bir daha hiç içmedim. Paketi aldı, üzerine telefon numaramı ve adımı yazdı. Bir yıl sonra beni Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet ettiklerinde sigara paketimi müzede gördüm. Ben de sigaramla hatıra fotoğrafı çektim."

"Söz verince sözümüzü tuttuk"

Çelik, geçen yıl sağlık görevlilerinin kendisini 15 günde, ayda bir arayarak, sigara içip içmediğini sorduklarını belirterek, "Kötü bir alışkanlıktı, Cumhurbaşkanımız da vesile oldu, sağ olsun, sayesinde bıraktık. Bizi kurtardı. Ben kendi kendime bırakamazdım. Söz verince sözümüzü tuttuk." dedi.

Sigarayı bırakanlar olarak önceki yıl Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir resepsiyona davet edildiklerini anlatan Çelik, "Resepsiyonda 200 küsur kişiydik. Cumhurbaşkanımız geldi, bizimle sohbet etti, 'Sigara içiyor musunuz?' diye sordu. Hatta bazı arkadaşlarımız sigarayı bırakmış nargile içiyormuş, onlara nargile içmemelerini söyledi. Yanımızda Ferdi Tayfur da vardı. O da sigarayı bırakmış." diye konuştu.

Yusuf Çelik, çevresinde çok sayıda arkadaşına da sigarayı bıraktırdığını belirterek, "Yaklaşık 40 yıl sigara içtim. İnsanlara içmemeleri tavsiyesinde bulunuyorum, kötü bir alışkanlık. Sigara içerken merdiven çıkamıyordum. Bıraktığımdan itibaren kendimi daha sağlıklı hissediyorum." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın