Избор од уредникот

Финансиските средства ќе бидат користени за изработка на техничка документација, како и за изградба на канализацискиот систем и системот за одведување и прочистување на отпадните води.

„Беше фантастично да се видат толку многу луѓе на митингот за поддршка на Ерусалим и Палестина. Мило ми е што и јас бев дел од тој собир. Се молиме за сила на Палестинците, бидејќи поминуваат низ тежок период“, изјави Заин.

друго

Група француски научници спроведоа истражување на остатоците од забите и коските од вилицата на Хитлер, кои во 2000 година се изложени во музејот во Москва. Анализа спроведоа и на черепот кој е скриен во Државната архива во Москва.

Магнус Карлсон, од службата за спасување, во изјава за ова радио истакна дека е откриено оти едно лице влегло во месџидот, и намерно предизвикало пожар.

Учесниците на Велосипедската парада седма година по ред учествуваат во трка за подобра инфраструктура на патиштата и за промоција на велосипедизмот.