живот

80-годишен Палестинец половина век посветил на берберскиот занает во Појасот Газа

80-годишен Палестинец половина век посветил на берберскиот занает во Појасот Газа

- Освен услугите потстрижување и бричење, во малиот берберски дуќан кај стариот Дагим муштериите доаѓаат за да чујат интересни приказни, особено за настаните од 1948 година, кои овој старец ги чува од заборав

Агенда
Агенда на Турција и агенда во светот, програми на лидери и меѓународни активности на страницата за Агенда.
Редок природен феномен: Дрвосечач во стебло на орев наиде на лик на жена
07.04.2019

Редок природен феномен: Дрвосечач во стебло на орев наиде на лик на жена

Балта раскажа дека постои една легенда според која оревовото дрво, како и луѓето и животните, може да ги меморира нештата кои ќе му остават силен впечаток

Просечниот животен век во светот се зголеми за 5,5 години
05.04.2019

Просечниот животен век во светот се зголеми за 5,5 години

Просечниот животен век помеѓу 2000 и 2016 година се зголемил за 5,5 години, поточно од 66,5 години се зголемил на 72.

Загадувањето на воздухот во Индија доведе до 1,2 милиони смртни случаи
03.04.2019

Загадувањето на воздухот во Индија доведе до 1,2 милиони смртни случаи

Во студијата се посочува дека смртните случаи од загадувањето на воздухот во земјата се повисоки од смртните случаи предизвикани од пушењето

Одржана традиционалната манифестација „Априлијада - Скопје се смее“
01.04.2019

Одржана традиционалната манифестација „Априлијада - Скопје се смее“

Манифестацијата беше организирана од Детскиот културен центар „Карпош“ и Градот Скопје, кои се погрижија одбележувањето на Денот на шегата да биде проследено со разни изведби на плоштадот во главниот град

9-годишниот Кенан стана „херој” во Германија откако ја спаси својата сестра
28.03.2019

9-годишниот Кенан стана „херој” во Германија откако ја спаси својата сестра

Деветгодишниот Кенан стана херој откако ја спаси својата двегодишна сестра Хира Нур Бујукхан од смрт