Почетна > наука и технологија

наука и технологија друго Вести

„Ова истражување, кое ја вклучува геологијата, геохемијата, биологијата и климатските науки, има за цел да ги разбере геохемиските услови на Марс и да обезбеди информации за биолошки траги...“

„Нивото на вознемиреност кај животните кои консумираа маслиново масло е мошне ниско. Овие животни беа релаксирани. Исто така, капацитетот за учење кај нив беше висок“

Истражувачите од Универзитетот „Тексас А&М“, во нивните експерименти врз глувци, со користење на протеините BMP2 и BMP9 со растечки фактори, успеале делумно да ги обноват оштетените или искинатите екстремитети и зглобови

Првите 10 од 60-те земји во светот кои се наоѓаат во најлоша состојба, од аспект на кибербезбедноста се Алжир, Индонезија, Виетнам, Танзанија, Узбекистан, Бангладеш, Пакистан, Белорусија, Иран и Украина.

„Развиваме облека и заштитни материјали, вклучувајќи маски, долна облека, ракавици, чевли и капи - кои имаат високи стандарди за непропустливост на вода и за дишење“