Почетна > образование

образование друго Вести

Во рамките на активностите што ги спроведува Интернационалниот балкански универзитет (ИБУ), во Скопје се одржува конференција на тема „Следните 10 години: Развој на кариера во денешното брзо темпо на живот.“

„Досега учествуваа 135 студенти од 40 земји. Фактот што младите умови придонесуваат кон светскиот мир, е причина за ние иднината да ја гледаме со надеж“, истакна ректорот на Меѓународниот балкански универзитет проф. д-р Исмаил Коџајусуфоглу

Во организација на Фондацијата на парламентарци од турскиот свет, помеѓу 25 и 27 октомври, во турскиот главен град Анкара, ќе се одржи Меѓународна работилница за имамот Матуриди.

„Имаме 44 училници, лаборатории по хемија, биологија, информатика, ателје за ликовна уметност. Библиотека, салон за конференции, а во изградба е и базен. Имаме интернат со капацитет од 140 ученици“, изјави Демирли.

Четириесет отсто од дипломираните студенти студирале право, економија и општествени науки, 26 отсто студирале инженерство, 11 отсто студирале природни и хуманистички науки...

Министерот за образование и наука на Република Македонија, Арбер Адеми, на тематска прес-конференција истакна дека инвестициите претставуваат продолжение на подобрувањето на условите во основните и средните училишта

Министерот за образование и наука на Македонија, Арбр Адеми, на презентирањето на идните и досегашните остварувања од преземањето на функцијата, најави дека од следната учебна година босанскиот јазик ќе стане дел од редовната настава