Балкан

Бугарска воена делегација во посета на Северна Македонија

Бугарска воена делегација во посета на Северна Македонија

На средбата со министерката Шекеринска станало збор за продлабочување на соработката во обуката на медицински сили, логистиката, комуникацијата, односите со јавност и обуката на пилоти

Агенда
Агенда на Турција и агенда во светот, програми на лидери и меѓународни активности на страницата за Агенда.
Осумнаесет години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор
13.08.2019

Осумнаесет години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор

Во Република Северна Македонија се навршуваат 18 години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор, со кој се стави крај на воениот конфликт во земјата и се поставија рамки за меѓуетнички соживот

Турската Црвена полумесечина подели курбанско месо во Северна Македонија
12.08.2019

Турската Црвена полумесечина подели курбанско месо во Северна Македонија

„Денес во Скопје колевме 50 крупни добитоци, односо 350 удели на месо, врз основа на верските должности и хигиенски услови“, рече Озсој, додавајќи дека месото ќе се подели во Скопје и околните подрачја

Во Националниот парк „Крка“ пронајдени телата на јужнокорејски туристи
12.08.2019

Во Националниот парк „Крка“ пронајдени телата на јужнокорејски туристи

- Министерството за надворешни работи на Јужна Кореја соопшти дека денес смртно настрадале маж на педесетгодишна возраст и девојка на дваесетгодишна возраст, двајцата државјани на таа земја

Како се тргуваше во регионот: Словенија единствена во плус, С. Македонија втора
12.08.2019

Како се тргуваше во регионот: Словенија единствена во плус, С. Македонија втора

Покриеноста на увозот со извозот во првата половина од годината во Словенија изнесува 100,3 %, во Северна Македонија 77,3 %, по што следуваат другите држави од регионот, а на последното место е Црна Гора со 15,5 %

Пендаровски од надлежните бара ефективно и брзо завршување на истрагата за случајот „Рекет“
12.08.2019

Пендаровски од надлежните бара ефективно и брзо завршување на истрагата за случајот „Рекет“

„Ќе ги употребам сите законски овластувања да ја заштитам националната безбедност од евентуалните обиди за нејзино нарушување, било од внатре, било од надвор“, истакна Пендаровски