Почетна > свет

свет друго Вести

УСАИД, американската меѓународна организација за помош, соопшти дека три воени карго авиони, што полетале од воената база „Homestead“, пристигнале во колумбискиот град Кукута

„Постојат длабоки разлики и загриженост од двете страни. Се надевам дека ќе можеме да продолжиме со овој дијалог, за кој би требало да напоменам дека го предложија САД“

„Многу нешта направивме, многу (пари) потрошивме. Дојде време кога е потребно и другите да направат исчекор и она што го знаат. По 100-процентниот пораз на ДЕАШ, се повлекуваме“, истакна Трамп

Во декември минатата година, претседателот Доналд Трамп објави дека ја предлага Нојерт за местото во ОН, како замена за амбасадорката Ники Хејли, но до Сенатот не беше испратена формална номинација

Рускиот министер изјави дека во моментот во Идлиб се вложуваат напори да се имплементира Меморандумот за воспоставување на демилитализирана зона, кој минатата година го потпишаа Москва и Анкара