Турција

Луксузната јахта „Flying Fox“ усидрена во турскиот град Мугла

Луксузната јахта „Flying Fox“ усидрена во турскиот град Мугла

Јахтата со ознака на Кајманските Острови, која е долга 136 и широка 21 метар, поради земање 200.000 литри гориво е усидрена во пристаништето во Фетије

Агенда
Агенда на Турција и агенда во светот, програми на лидери и меѓународни активности на страницата за Агенда.
Турција: Фатени 40 нерегуларни мигранти во Едрене
15.08.2019

Турција: Фатени 40 нерегуларни мигранти во Едрене

Нерегуларните мигранти биле со потекло од Авганистан и Иран, меѓу кои имало и деца и жени

„Нашите беспилотни летала почнаа да служат во контекст на безбедната зона во Сирија“
14.08.2019

„Нашите беспилотни летала почнаа да служат во контекст на безбедната зона во Сирија“

„Продолжуваат активностите за формирањето на Заеднички оперативен центар во Шанлиурфа, во рамките на планираната безбедносна зона, која треба да биде основана во северот на Сирија во координација со САД“, се вели во соопштението.

Турција: Фатени 118 нерегуларни мигранти во Чанаккале
14.08.2019

Турција: Фатени 118 нерегуларни мигранти во Чанаккале

Припадниците на Командата за крајбрежна безбедност открија две посебни групи со гумени чамци во Егејското Море

Турција: Неутрализирани двајца терористи од сива категорија на барани терористи
13.08.2019

Турција: Неутрализирани двајца терористи од сива категорија на барани терористи

Двајца од четворицата терористи неутрализирани во операцијата организирана од Командата на жандармеријата во Битлис на 24 јули се терористите Ејуп Чечан и Мустафа Јаман, кои се наоѓаат на сивата листа на барани терористи

Занаетчија ја приспособил работилницата за мачки кои очекуваат мачиња
13.08.2019

Занаетчија ја приспособил работилницата за мачки кои очекуваат мачиња

Осман Каплан, својата работилница за обработка на дрво во Анкара ја приспособил на мачки кои наскоро на свет ќе донесат мачиња