Bahçelievler'de çöken binanın yanındaki riskli binada yıkım çalışmaları devam ediyor
Bahçelievler'de tedbir amaçlı boşaltılan ve kendiliğinden çöken 4 katlı binanın yanında riskli olduğu değerlendirilen apartmanın kontrollü yıkımı sürüyor.
Yasin Cingöz
06 Ağustos 2026•Güncelleme: 06 Ağustos 2026
İSTANBUL
Yenibosna Merkez Mahallesi Taşova Sokak'ta dün kendiliğinden çöken 4 katlı binanın yanında bulunan ve çökme sırasında hasar gören, kentsel dönüşüm kapsamındaki 4 katlı boş binanın kontrollü yıkımına devam ediliyor.
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede polis ve zabıta ekipleri hazır bekletiliyor.
İş makineleriyle yıkım yapılırken enkaza su püskürtülerek toz oluşumu azaltılıyor.
Çalışmaların olduğu alana çıkan sokaklar yaya ve araç girişine kapatıldı.
Yenibosna Merkez Mahallesi Taşova Sokak'ta, 1988'de yapılan, 22 daire ve 3 dükkan bulunan binanın önceki gün kolonlarından ses geldiği yönünde yapılan ihbar üzerine belediye ekiplerince boşaltılan 4 katlı bina henüz bilinmeyen nedenle dün akşam saatlerinde çökmüştü.
Enkazda mahsur kalan olup olmadığının belirlenmesi amacıyla köpeklerle arama yapılmış ve çökme anında yan tarafında bulunan boş bina da hasar görmüştü.
Kentsel dönüşüm kapsamında daha önce boşaltılan bu binanın yıkımına gece saatlerinde başlanmış, çevredeki bazı binalarda yaşayan vatandaşlar da tedbir amacıyla tahliye edilmişti.
Haberi Paylaş
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır.Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.